Missie & Visie

DANA Opleidingen is een initiatief van Margot van Doggenaar en Annette van Zuijlen

Wij hebben elkaar ontmoet tijdens een inspirerende spirituele reis in Egypte in 2011. Op 11-11-11 hebben wij prachtige ervaringen mogen delen bij de Sakkara Piramide en de Piramides van Gizeh. Deze reis heeft ons niet alleen met elkaar verbonden maar ook met de prachtige en krachtige energie van de Piramides, de heilige geometrie, ISIS, HATHOR, RAMSES II,TOTH en de Egyptische Mysteriescholen.

Daarna hebben we samen een prachtige reis gemaakt naar Peru en zijn daar in contact gekomen met de mooie vrouwelijke energie die daar is. Veel geleerd over de prachtige rijke Inca cultuur. Ons verbonden met Pachamama, de Apus en de Quechuagemeenschap. Nog meer inzicht gekregen in elkaar en over onze gezamenlijke thema’s en interesses.

Wij ervaren dat we in een bijzondere tijd leven. De behoefte aan rust, natuur, gezonde voeding en ontspanning wordt gelukkig steeds groter. Na een periode van economische groei en daarna de crisis, ontstaat steeds meer een behoefte aan rust, even niets … bij jezelf komen. Vanuit het Vissentijdperk zijn we over gegaan naar het Aquariustijdperk. Na honderden jaren leven vanuit de mannelijke energie (presteren) gaan we nu een tijdperk in waarin het leven vanuit de vrouwelijke energie (intuïtie) prioriteit krijgt.

Dit tijdperk kenmerkt zich o.a door:

  • Oprechte belangstelling voor de medemens
  • Respect voor moeder aarde en haar bewoners
  • Verdieping in je eigen spiritualiteit
  • Terug gaan naar de basis in jezelf
  • Meer vanuit je gevoel, je intuïtie leven en niet meer vanuit het verstand

Met bovenstaande hebben wij ons goed kunnen verbinden in Egypte, Peru en Bolivia en wij brengen dat graag hier in de praktijk over op anderen.

Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld. Vanuit een holistisch mensbeeld is alles en iedereen met elkaar verbonden. Holisme komt van het Griekse woord holon en dat betekent het geheel. In Egypte hebben we veel van de wijsheid van Toth mogen ervaren. Toth stond in Egypte bekend als de god van de wijsheid het schrift en de waarheid. De wijsheid van Toth ontstaat als hart en hoofd op één lijn zijn. Belangrijke uitgangspunten voor ons zijn: “zo boven zo beneden” en "alles is energie en energie is trilling". Door energie bewust te gebruiken, kan vorm worden gecreëerd. Een uitgesproken woord is een geluidstrilling en kan daarom ook daadwerkelijk een vorm krijgen. Een positief uitgesproken woord kan zo bijdragen aan een betere wereld.

Wij willen graag een steun bieden om de rust in jezelf te vinden en je te laten ontdekken wie je werkelijk bent. Je bewust te maken van de prachtige energieën om ons heen en de bijzondere kennis van “boven” om te zetten in leven met deze kennis "beneden". Want we leven niet voor niets op dit moment op deze aarde.

Het is nu de tijd om al onze kennis en kunde samen te voegen en hiermee gezamenlijke naar buiten te treden. Dit alles heeft geleid tot het oprichten van DANA Opleidingen. DANA Opleidingen wil jou graag ondersteunen in jouw persoonlijke en intuitieve ontwikkeling.

Reizen is een belangrijk verbindend thema voor ons. Een thema dat ook ten tijde van de oprichting van DANA steeds terug keerde. Wij gaan zeker nog prachtige spirituele reizen samen maken maar voor nu is de boodschap duidelijk. Wij gaan samen verder met onze innerlijke reis en willen jou graag begeleiden op jouw innerlijke reis. DANA gaat reizen, geen vaste plek maar op diverse plaatsen gaan we onze mooie cursussen en workshops geven.


Onze missie:

"Wijsheid vanuit boven naar beneden brengen"

Onze visie:  

"Mensen helpen om situaties te creëren om spirituele lessen te leren en door te geven"

Het creëren van verbindingen en het ondersteunen van de persoonlijke groei van mensen om zo bij te dragen aan een betere wereld.

Door het realiseren van een bijzondere les omgeving waarbij persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan.

 

Onze slogan is dan ook:

" Jouw eigen innerlijke wijsheid ontdek je bij DANA Opleidingen !"

             
             

Wat betekent DANA en waarom hebben we deze naam gekozen of beter nog waarom heeft deze naam ons gekozen?

Hogepriesteres Dana 


“Je hebt goddelijke kennis, waarmee je anderen kunt helpen door jouw spiritueel onderricht”

Dana is één van de oudste Keltische godinnen. Haar bekendheid gaat terug tot de pre-Gaelische tijd in Ierland, toen de Tuatha Dé Dananns, “de kinderen van Dana”, haar vereerde als de scheppende moedergodin. Toen de Gaelics Ierland binnenvielen, veranderden de Tuatha Dé Dananns zichzelf in Leperkanen, en zo bestaan ze tegenwoordig nog. Dana, ook wel bekend als Dannu of Danu, is buitengewoon machtig en magisch. Zij kan je helpen om iets te creëren, door alchemie en door goddelijke magie. Ook kan ze je introduceren in de oude koninkrijken der elementen, met name die van de Leperkanen.

De boodschap van Dana is:

Je bewust te worden dat jouw wijsheid komt uit een eeuwenoude bron. Jij hebt jouw wijsheid in dit leven meegebracht zodat anderen daarvan kunnen leren en profijt kunnen hebben van jouw wijsheid en ervaring. Aarzel dan ook niet om deze tot uitdrukking te brengen. Zoek naar mogelijkheden om je wijsheid te delen en geef het door. Alle vormen van lesgeven zijn even waardevol, ongeacht hoeveel mensen je er ook mee bereikt en raakt.