NIEUWSBRIEF

28ste Nieuwsbrief van DANA Opleidingen  
Voorjaar 2020


Wat is jouw bijdrage om de wereld te helen?


RITME VAN HET JAAR 

Wij verbinden ons graag met de energie van de dag en de tijd van het jaar. Mee gaan met de energie die er is werkt altijd beter dan tegen de stroom in! Wat brengt de komende tijd ons?

Een bijzondere natuur in ieder geval. De natuur loopt weken vooruit op wat ‘normaal’ is voor de tijd van het jaar. Echter wat is normaal? Angst voor het Corona virus, is dat normaal? Of creëren veel mensen deze gekte. Wat kun jij doen om dat te veranderen?

Op 21 maart  kunnen we in ieder geval nog steeds de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van het stralende licht, groei en creatie, vieren. Het begin van een nieuw astrologisch jaar. Een nieuwe fase van spirituele groei en bewustzijn breekt aan. De Lente is aangebroken! Een bijzonder krachtige periode waarin nieuwe energie tot constructieve veranderingen kan leiden in onszelf en in de wereld om ons heen. Pas wanneer het besef doordringt dat we onszelf en onze planeet aan het vernietigen zijn door bijvoorbeeld angst en Corona, dan pas is verandering mogelijk. We moeten het samen doen, anders zal het nooit lukken. Het is aan ons of we de keuze maken om ons leven naar een hoger doel te brengen of dat we het pad van de vernietiging blijven volgen. Welke vragen kunnen we hierover stellen? Wat is hier goed aan dat we nog niet kunnen zien? De mensen in China kunnen voor het eerst sinds jaren weer gewoon adem halen. Hoe zou het zijn als we de energie van het feest van Ostara voor ons laten werken door daar iedere dag aandacht aan te schenken in onze meditatie, energy pulls of momentjes voor jezelf.

We kunnen natuurlijk ook de energie van de maan voor ons laten werken als een magische, kosmische tijdwaarnemer, die ons kan helpen een ideaal leven te creëren. De nieuwe maan is de tijd om je vragen, wensen, doelen en bedoelingen naar buiten te brengen. Alleen naar buiten brengen werkt natuurlijk niet….. We kunnen affirmaties doen tot we een ons wegen als deze niet hart gedragen zijn zal er waarschijnlijk niet veel gebeuren. Dus formuleer je vragen bij nieuwe maan en visualiseer en voel de passie voor je vragen. Laat de hechting aan je vragen los door te zeggen dat alles je toe mag vallen wat voor jouw hoogste goed en heling is.

De maan in deze tijd wordt de Eimaan genoemd. De Eimaan heeft als thema “zorg en bescherming”. Het is een magische tijd waarin je dankbaar mag zijn voor alles wat er groeit en mogelijk is, zowel buiten jezelf als in jezelf. Op 24 maart is het nieuwe maan en op 8 april SUPER volle maan.

De dag van de nieuwe en volle maan zijn goede dagen om te vasten. Tijdens nieuwe maan is de sapstroom bij planten, dieren en mensen naar binnen gericht. Door tijdens nieuwe maan vooral groente en fruitsappen te drinken geef je je lichaam rust en worden alle vitaminen en mineralen sneller opgenomen. Tijdens de volle maan trekt de sapstroom aan de planten, dieren en mensen. Dit is een goed moment om vocht afdrijvende thee te drinken en veel zuiver water. In deze tijd kun je makkelijker los laten.

In het jaar 325 bepaalde Keizer Constatijn dat voortaan het paasfeest op de eerste zondag na de eerste volle maan na de voorjaarsequinox zou worden gevierd. De wederopstanding van Christus werd op deze manier gekoppeld aan de terugkeer van het nieuwe leven in de natuur. Oude lente rituelen en symbolen waren zo diep geworteld in de samenleving dat ze niet uit te bannen waren. Op 12 en 13 april vieren wij het paasfeest en verstoppen wij eieren en hebben wij een paashaas met een mandje op zijn rug met eieren. Terug naar oude rituelen: de boeren begroeven vroeger eieren in de akkergrond om de grond vruchtbaarder te maken. De haas is van oudsher ook een vruchtbaarheid symbool. Ook is er in deze tijd brood in de vorm van dieren. Dit heeft te maken met het feit dat er een periode aanbrak dat men niet langer dieren wilde offeren. Kuikentjes staan voor nieuwe en onschuldig leven. Neem enkele eieren en kook ze of blaas ze uit. Beschilder de eieren met symbolen die voor jezelf of een ander nieuwe leven of nieuwe doelen uitbeelden. Stel je zelf de vraag: wat wil ik laten groeien de komende tijd. Hoe zou het zijn om jezelf met Pasen af te stemmen op Moeder Aarde? De prachtige moeder die ons voedt en verzorgt. Stuur je dankbaarheid de aarde in en geniet van je Paas ontbijt en of brunch met meer bewustzijn.

 


 

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Voor deze twee maanden hebben uit de Godinnen reeks de Godin OSTARA in het zonnetje gezet. Ostara is de Germaanse Godin van de lente en de vruchtbaarheid. Zij wordt feestelijk herdacht gedurende de lente equinox als brengster van het langere daglicht.

Boodschap van Ostara:

Het is elke keer lente als het licht helderder wordt in je geest en hele systeem. Omring je met mooie bloemen, draag heldere kleuren en doe de gordijnen open om het natuurlijke daglicht binnen te laten. Voel hoe je je van binnen en van buiten beter voelt als je je van buiten wat meer opdoft. Maak gebruik van deze groter energie door het opzetten van iets nieuws, dat je hart doet bonzen van enthousiasme.