VOETEN EN TENEN

 

     

Voeten en tenen zijn heel bijzonder. Ze dragen ons niet alleen de hele dag maar laten ook heel veel zien over onze gezondheid en over ons karakter en gedrag.

Voetreflexologie

Reflexologie gaat uit van eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ziek zijn een signaal is van verstoorde harmonie in die eenheid. Ziekte schuilt vaak in een verkeerde manier van denken bij ervaringen en in onderdrukte en onverwerkte emoties, waardoor geleidelijk een blokkade of breuk kan ontstaan in de energievelden.

De reflexmassages werden reeds toegepast in het oude China, Egypte en bij de Indianen. In die tijd had de mens nog bewust contact met zijn hogere zelf en zijn intuïtie. In onze tijd is het materialistische denken sterker ontwikkeld dan ons gevoelsleven. Onze intuïtie is vaak geblokkeerd. In deze huidige tijd worden steeds meer mensen zich weer bewust van het feit dat we met ons gevoel moeten leren denken en niet met ons verstand alleen. Mede hierdoor is er weer een grote waardering en belangstelling ontstaan voor diverse vormen van oude natuurgeneeswijzen. Dus ook voor voetreflexmassage.

Als wij onze voeten bekijken, dan kunnen wij deze in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op/in de voeten. Door het masseren van diverse punten gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende orgaan, lichaamsdeel etc.

Door deze massage kan het mogelijk zijn de mens te helpen zichzelf te genezen, in betere conditie te brengen of te behoeden voor ziekte. Ziekte is een signaal dat als wegwijzer kan leiden naar meer bewustwording. Dit proces kan op vele manieren tot stand komen, waarbij de voetreflexmassage een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van het natuurlijk evenwicht.

 

Workshop voetreflexologie

De Bond van Europese Reflexologen verzorgt een opleiding tot voetreflexoloog. Het is echter nu ook mogelijk een workshop te volgen. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de dag weet hoe je een korte behandeling kunt geven. Meer info www.ber-voetreflexologie.nl 

Tijdens deze workshop komt het volgende aan de orde:

 • Een korte beschrijving van de geschiedenis van voetreflexologie.
 • Uitleg over waar de reflexpunten zitten op de voeten.
 • Uitleg over hoe de reflexpunten te behandelen.
 • Daarna gaan we op ontdekkingstocht op de voeten.
  • ZIEN, door naar de demonstratie te kijken.
  • VOELEN, door de behandeling te ondergaan.
  • DOEN, ervaren hoe het is om te geven.

Deze workshop duurt 1 dag en kost € 95,00.

          

  

Karakter Analyseren (door het lezen van de tenen)

Tenen analyseren is een kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van tenen te interpreteren. Deze methode is geschikt om zelfkennis op te doen, relaties te doorgronden en het is een welkome hulp bij de opvoeding van je kind(deren).

De opleiding Karakteranalist wordt gegeven vanuit de Stichting FuDaRe.

De lengte van de cursus Elementair Tenen Lezen bedraagt twee dagen en vier dagdelen en kost € 520,00.

Aan het eind van de opleiding ben je in staat om:

 • systematisch tenen te lezen
 • teenvormen en standen goed te omschrijven en te interpreteren.

Je ontvang een certificaat van deelname aan de opleiding Karakteranalist.

Je krijgt dan van St. FuDaRe de titel Gecertificeerd Karakteranalist

Dit geeft ook toegang tot een verdiepingsdag Karakter analyseren/Tenen Lezen.

In deze dag gaan we oefenen met mooie opdrachten om het inzicht in het analyseren van het karakter de vergroten. Deze workshop duurt één dag en kost € 100,00.

Naast een verdiepingsdag is het ook mogelijk een opfrisdag te volgen. Mooi om oude kennis weer te "herinneren". Deze workshop duurt één dag en kost € 100,00.